Karácsonyi áfonyás camembert

1 390 Ft

Ha szeretitek a camember sajtot, különösen valamilyen hőkezelt formában, "folyósan", akkor ezt a húsmentes, egyszerűen elkészíthető változatát imádni fogjátok! Akár csak amolyan "ízelítőnek", előételnek egy-két falatot, egy vékonyabb szeletet vágva, akár főételként, az áfonyás ízesítéssel egyenesen mennyei. Ne lepődj meg, ha a körülötted ülők (vagy akár Te magad) csukott szemmel, a rohanó pillanatokat feledve átadjátok magatokat a falat okozta örömnek! :-) 

Tápérték (egy adag)
Zsír 60,8g, szénhidrát 86,5g, fehérje 33,7g, rost 7,3g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Leveles tészta
  • Camembert
  • Tojás
  • Csatnihoz:
  • Vöröshagyma
  • Alma
  • Aszalt áfonya
  • Áfonya (hűtött)
  • Barnacukor
  • Fehérborecet

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A csatni hozzávalóit tedd bele egy lábasba, adj hozzájuk kb. fél deciliter vizet, s keverd össze a hozzávalókat. Alacsony hőmérsékleten főzd sűrűre, csaknem sziruposra (kb. 20-25 perc). Míg a tésztával, sajttal foglalkozol, időnként azért nézz rá a csatnira, kavargasd meg.

2 )  A leveles tésztát tekerd ki, fektesd le az asztalon. A camembert sajtnál körülbelül 3 centiméterrel nagyobb karimát kanyaríts körbe. Illetve egy leveses tányért borítsd rá a tésztára, és késsel vágd körbe a tányért.

3 )  Sütőpapírral borítsd be egy tepsinek az alját. Fektesd rá a kisebb méretű leveles tészta korongot. A korong közepére kanalazz annyi csatnit, amennyi körülbelül a camembert sajt méretének felel meg.

4 )  A csatnira helyezd rá a camembert sajtot.

5 )  A camembert sajtra púpozz rá ismételten egy adag csatnit.

6 )  A nagyobb tészta koronggal borítsd be a camembert sajtot. A sajt körül jól nyomkodd be a kezeiddel a tésztát. Ha szükséges, késsel vágd le a nagyobb korong lelógó széleit.

7 )  A púp tetején késsel óvatosan vágj egy kisebb lyukat, ahol a csatnis camembert kiengedheti a gőzt :-)

8 )  Késsel óvatosan karcolj csíkokat a púpra és a gallérkájára is úgy, hogy a tésztát magát ne vágd meg!

9 )  Felvert tojással kend be a beborított camembert, mielőtt behelyezed a sütőbe.

10 )  A 180 C fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (10-15 perc). Tálaláskor, az asztalnál szeleteld!

11 )