Karácsonyi cukkinis vadlazac-golyó spenótos rizzsel

3 180 Ft

Izgalmas, könnyű, "halas" ízvilág, nyakonöntve egy kevés fokhagymás-mustáros tejföllel, mely határozottságot az enyhén ízesített spenótos rizs ellensúlyoz. A "halas" érzet nem bújik el, ám kellően visszafogott. Vidám, egészséges, tápláló.

Tápérték (egy adag)
Zsír 23g, szénhidrát 60,9g, fehérje 47,6g, rost 3,8g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Vadlazac (mélyhűtött)
  • Cukkini
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Rizs
  • Spenót
  • Tejföl
  • Kapor
  • Citromlé

Legyen otthon:

  • Mustár
  • Bors

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A felengedett vadlazacfilét kockázd fel, és konyhai darálóban / kézi mixerrel aprítsd össze.
Készítsd elő egy tálban az apróra felkockázott cukkinival, vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a kaporral, tojással és zsemlemorzsával. Sóval, borssal, citromlével ízesítsd ízlés szerint. Jól forgasd össze az alapanyagokat.

2 )  Formázz a masszából golyókat, majd tedd be őket a hűtőbe pihenni, míg elkészíted a rizst, valamint a tejfölös öntetet. Majd akkor forró olajban süsd ki őket (4-5 perc).

3 )  Egy tálkában a tejfölt, a zúzott fokhagymát, valamint a mustárt jól keverd össze.

4 )  Tedd fel a rizst enyhén sós, kétszeres mennyiségű hideg vízben főni. Amikor már csaknem elfőtte a levét, zárd el a lángot, fedd be, hagyd magában főni :-)

5 )  Kevés olajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát.

6 )  Add hozzá a spenótot, egy rövid ideig pirítsd, hogy megfonnyadjon. Eddigre már a rizs is elkészült. Keverd össze őket. A megsütött vadlazac-golyókkal és a fokhagymás-mustáros tejfölös öntettel együtt tálald.