Karácsonyi gesztenyés, sütőtökös, édesburgonyás krumpli

3 420 Ft

Izgalmas őszi-téli ízkombináció, édeskés összhatással, és olyan összetevőkkel, amiket első nekibuzdulással nagy valószínűséggel nem válogatnánk össze egy csapatba. Azonban erre a feltételezésre határozottan rácáfol, igen jó összjátékkal kellemes meglepetést okoz ez a gesztenyés, sütőtökös krumpli. És persze az sem utolsó szempont, hogy az elkészítése is egyszerű.

Tápérték (egy adag)
Zsír 24g, szénhidrát 130,6g, fehérje 14,4g, rost 18,3g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Vöröshagyma
  • Gesztenye massza
  • Aszalt sárgabarack
  • Morzsa
  • Édesburgonya
  • Sütőtök
  • Áfonyaszósz
  • Zsálya
  • Csilipehely

Legyen otthon:

  • Bors
  • Olaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd szórj rá egy kevés csilipelyhet, keverd össze őket, rövid ideig még pirítsd együtt is.

2 )  Míg a hagyma pirul, egy keverőtálban készíts elő a gesztenyét, a már felkockázott asztalt sárgabarackot, valamint a morzsát.

3 )  Az időközben megpirult hagymát hintsd meg zsályával. De figyelj, mert ha túl sok zsályával ízesíted, túlzottan domináns íze lesz az egész ételben! Tehát zsályát csak módjával, "éppenhogy" alapon!

4 )  Az ízesített pirított vöröshagyma felét forgasd össze a keverőtálban összekészített ízekkel.

5 )  A hagyma másik felét keverd össze az aszalt áfonyával és kevés áfonyaszósszal.

6 )  A sütőtök, illetve édesburgonya szeletekből készíts elő 3-3 kupacot. Ezeknek a kupacoknak a segítségével fogsz rétegezni. Egy gyümölcskenyér formát kevés kókuszolajjal kenj ki, boríts rá sütőpapírt. A papírra terítsd rá az első adag sütőtököt, a szeleteket legyezőszerűen egymásra illesztve.

7 )  A sütőtökre fektesd rá az édesburgonya első kupacát.

8 )  Az édesburgonyára borítsd rá és simítsd ki a töltelék felét.
Utána ismételd meg ezt a rétegezést (sütőtök, édesburgonya, töltelék, sütőtök, édesburgonya).

9 )  A legutolsó réteg az édesburgonyáé legyen.

10 )  A sütőformát borítsd be alufóliával, tedd be a190 C fokra előmelegített sütőbe. Két órán keresztül hagyd benn az ételt puhulni. Ha kivetted, hagyd egy kicsit hülni (kb. 10 perc), majd a formából tálalótálra borítva tálald.