Karácsonyi kacsamell tejszínes gombával sütve

3 180 Ft

Kellemes, selymes tejszínes-gombás ízvilágot kínál a sült kacsamelles étel. A kacsamellet sütheted rosé, vagy átsütve, ahogy szereted. A tejszínes gomba mellé feltétlenül kínálj egy kevés főtt tésztát, hogy megteremtsd a hozzávalók közt egyensúlyt. Ez az étel egészen biztos, hogy megkívánja a komótos, kényelmes falatozást. Eszedbe sem jut "belapátolni". Örömmel fogsz a fogyasztása közben asztaltársaiddal történeteket mesélni.

Tápérték (egy adag)
Zsír 15,7g, szénhidrát 72,4g, fehérje 43,8g, rost 4,2g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Kacsamell
  • Gomba
  • Póréhagyma
  • Vöröshagyma
  • Főzőtejszín
  • Spagetti
  • Petrezselyem

Legyen otthon:

  • Bors
  • Olaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  Forrásban lévő, enyhén sós vízben tedd fel főni a spagettit (al dente).

2 )  A kacsamell bőrét írdald be. A mell húsát sózd meg, borssal hintsd meg. Tedd félre, hagyd állni a kacsamelleket.

3 )  Miután feltetted a spagettit főni, a kacsamell mindkét oldalát süsd elő felhevített olajon. A kacsamell bőrös oldalával kezd a sütést!

4 )  Az elősütőtt kacsamellet a későbbiekben a gombás-teszínes szószba majd vissza fogod tenni, és a sütési időtől - és az ízlésetektől függően - rosé vagy átsütöttebb módon tudod elkészíteni.

5 )  A kacsamell sütéséből visszamaradt olajon pirítsd meg a felkockázott vöröshagymát és póréhagymát.

6 )  A megpirított hagymákhoz add hozzá a felkockázott gombát. Ízlés szerint sózd, borsozd. Kicsit párold, pirítsd.

7 )  Majd tedd vissza a serpenyőbe a hagymás gombára a kacsamelleket, és együtt pirítsd őket tovább.

8 )  Öntsd hozzájuk a főzőtejszínt, s kis lángon 8-10 percig főzd. Ha átsülve szeretitek a kacsamellett, főzd tovább a tejszínes szószban. Szórd meg petrezselyemmel, tálald a főtt spagettivel.