Karácsonyi kolbászos, hagymás, almás sült

3 180 Ft

Ínycsiklandozó, pikáns, könnyen elkészíthető, hagyományos ízeket felidéző, ugyanakkor könnyű és egészséges étel. A könnyű érzetet még tovább tudjuk fokozni, ha a burgonya mennyiségét csökkentjük, s helyette a leveszöldség nagyobb arányban a körítés. Az almától kellemesen édes, a sült kolbásztól fűszeresen sós összhatást a fokhagymával összeforgatott párolt spenót gazdagítja

Tápérték (egy adag)
Zsír 45,8g, szénhidrát 70,3g, fehérje 32,7g, rost 16,6g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Debreceni kolbász
  • ALma
  • Vöröshagyma
  • Zöldség alapléhez
  • Leveskocka
  • Tejszín
  • Burgonya
  • Spenót / zöldségmix
  • Fokhagyma

Legyen otthon:

  • Mustár
  • Liszt
  • Olaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A felkockázott burgonyát tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni. Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet. Villával törd össze a burgonyát, vajjal keverd össze. Fedd le, tartsd melegen.

2 )  Ugyancsak hideg vízben tedd fel főni a zöldséget. Szükség esetén kanalazd le a tetejéről a képződött habot. Ezt követően add hozzá a leveskockát.

3 )  A kolbászokat kevés olajon süsd meg.

4 )  Add hozzájuk a cikkekre aprított almát. Jól keverd össze őket, és pirítsd őket tovább (míg az almacikkek is megpirulnak, megpuhulnak).

5 )  A megpirított almát, kolbászt tedd félre egy tálra kiszedve.

6 )  Ugyanabban az eddig használt serpenyőben pirítsd meg az enyhén megsózott hagymát, míg karamellizálódik. Ezt követően szórd meg egy kevés liszttel, keverd össze, pirítsd további 1-2 percig.

7 )  Tedd vissza a kolbászt, almát az előkészített hagymára, forgasd őket össze.

8 )  A hagymás, almás kolbászra önts rá személyenként 1,5 dl alaplevet.

9 )  Kevés olajon párold meg a spenótot / kevert zöldet, enyhén sózd meg, zúzott fokhagymával ízesítsd.
Az almás-hagymás kolbásszal, krumplipürével és az alaplé zöldségével együtt tálald.