Karácsonyi őszibarackos, körtés pulykamell

3 180 Ft

Összetéveszthetetlenül könnyed, sportos feelinget sugall ez a "szárnyas-étel". Gazdag gyümölcsökben, ráadásul kiváló párosításban. Finom, omlós, ugyanakkor ropogós a rafinált módon elkészített hús. Egy kevés rizzsel kifejezetten laktató étel, ennek ellenére még csak a gondolata sem suhan át a fejedben a bűntudatnak. Vidám, jókedvű, harmónikus ízvilágú, egészségesen ízletes.

Tápérték (egy adag)
Zsír 6,7g, szénhidrát 56,6g, fehérje 54,7g, rost 10,2g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Pulykamellfilé
  • Körte
  • Őszibarack (konzerv)
  • Burgonya
  • Parmezán

Legyen otthon:

  • Olivaolaj
  • Bors
  • Vaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A felkockázott burgonyát tedd fel enyhén sós hideg vízben főni. Ha megfőtt, törd össze villával, keverd össze vajjal. Tartsd melegen, mígnem tálalhatod.

2 )  A pulykamell szeleteket klopfold meg (borítsd be a klopfolót, hogy a húsdarabkák ne szoruljanak a fogai közé). Ízlés szerint sózd meg.

3 )  Vágd ki a körte magházát, majd a körtét is, valamint az őszibarackot cikkelyezd fel.

4 )  A hússzeleteket töltsd meg körtével és őszibarackkal, és szórd meg parmezánnal.

5 )  Tekerd fel, s tűzd meg, míg bele nem tudod tenni az alufóliába. Amikor egy kevés olajjal bekent alufóliába tekered, húzd ki a hústűt!

6 )  A becsomagolt göngyölt töltött pulykaszeleteket serpenyőben 1-2 percig mindkét oldalát süsd át.

7 )  Ezt követően 190 C fokra előmelegített sütőbe helyezd bele a tepsibe fektetett alufóliás csomagokat. Kb. 15 percig hagyd sülni. Ennyi idő alatt a hús kiválóan megpuhul. Ha egy kicsit ropogósabban szereted, szedd le az alufóliát, s néhány percig felső állás mellett kicsit pirítsd. Félbevágve kevés burgonyapürével tálald.