Karácsonyi pesztós, krumplis hamis tart

2 900 Ft

Olyan egyszerű, letisztult, mégis összetett ízvilágú étel, mint ahogy az elkészítése és a fotója maga is sugallja. Egyszerűen jólesik belőle egymás után, újra meg újra egy-egy falatot elmajszolni. A pesztó a sajtokkal hagyományosan jó viszonyban van, a krumpli pedig lényegében mindenkivel megtalálja a hangot. A tojástól ropogós leveles tészta kiegyensúlyozásáról az ízesített puha krumpliszeletek és a kecskesajtos kockák gondoskodnak.

Tápérték (egy adag)
Zsír 68,4g, szénhidrát 58,1g, fehérje 28g, rost 4,8g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Burgonya
  • Leveles tészta
  • Pesztó
  • Parmezán
  • Tojás
  • Kecskesajt
  • Cheddar
  • Bazsalikom

Legyen otthon:

  • Olaj
  • Bors

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A levelestésztát nyújtsd ki lisztezett felületen akkora méretre, hogy majd túlnyúljon a tepsi felső szélén, s így vissza tudd hajtani.

2 )  A tésztát görgesd fel a sodrófára, majd a tepsibe "tekerd bele". A tészta szélét hajtsd vissza, hogy egy peremet alkosson majd a pesztós krumpli számára.

3 )  A pesztót egyenletesen kend szét a leveles tésztán.

4 )  Szórd meg a reszelt sajttal.

5 )  A vékonyra szeletelt krumplit enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzd (kerüld el, hogy túlfőzd!).

6 )  A krumpliszeleteket fektesd egymás mellé úgy, hogy egy kicsit fedjék is egymást.

7 )  A felvert tojással kend meg a levelestészta visszahajtott szélét. Ízlés szerint sózd, borsozd a krumplit. A tepsit tedd be a 190 C fokra előmelegített sütőbe (körülbelül 30-35 perc, míg aranybarna nem lesz a tészta, a krumpli meg puha).

8 )  Ha még maradt egy kis pesztó, csepegtesd rá, s szórd meg a kisebb kockára darabolt kecskesajttal, valamint bazsalikommal. S már tálalhatod is!