Manouri sajt salsával, fokhagymás tejfölös pitával

1 890 Ft

Tiszta, egyértelmű és egymással harmóniában lévő ízeket választasz ezzel a salátával. Mindent a maga természetességében. A sajt - különösen ha mindkét oldalát egy-egy perc alatt megsütöd - porhanyósan omlós, a zöldség napfénnyel telten roppanós, a fokhagymás-tejfölös pita kellemesen selymessé varázsolja, miközben csillapítja az éhséged. A pitát meg is töltheted a salátával, amit közvetlenül is ízesíthetsz a tejföllel. Könnyű, önmagát adó, tápláló.

Tápérték (egy adag)
Zsír 67,6g, szénhidrát 45,6g, fehérje 33,5g, rost 7g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Pita
  • Tejföl
  • Fokhagyma
  • Koktélparadicsom
  • Kígyóuborka
  • Lilahagyma
  • Olivaolaj
  • Manouri sajt
  • Petrezselyem
  • Citormlé
  • Bazsalikom
  • Oregánó

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  A tálon látható mennyiségben állítjuk össze a salátástáladat paradicsomból, kígyóuborkából és lilahagymából.

2 )  A salátástálat megtöltjük a tálon található zöldségekkel, megszórjuk petrezselyemmel.

3 )  A zöldség tetejére helyezzük a manouri sajtot. Mellé kínáljuk a fokhagymás tejfölt egy kis tégelyben, valamint a pitát.

4 )  A manouri sajtot mindkét oldalán fújd be olivaolajjal, szórd meg oregánóval. Serpenyőben kevés olivaolajon pirítsd meg (1-1 perc).