Mexikói édesburgonya-leves

2 540 Ft

Nagyon tápláló, krémes állagú, ízesítéstől függően akár karcos ízű, miközben édeskésen sűrű és ... folytathatnánk a sort, ami egyre inkább megerősíti a gyanút: izgalmasan titokzatos leves. Készítheted sűrűn (az első forralást követően már besűrűsödik!), kicsit lazíthatod az alaplével. Ahogy szeretitek. 

Tápérték (egy adag)
Zsír 0,8g, szénhidrát 55,1g, fehérje 10,1g, rost 14,3g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Vöröshagyma
  • Zöldség alapléhez
  • Vörösbab (konzerv)
  • Édesburgonya
  • Póréhagyma
  • Koriander
  • Leveskocka

Legyen otthon:

  • Pirosarany
  • Olaj
  • Bors

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  Hideg vízben tedd fel főni a zöldségeket. Amikor már forr, a képződött habot szedd le. Add hozzá a leveskockát. Annyi levet készíts, hogy ha szükséges, tudj belőle pótlólagosan majd a leveshez adni.

2 )  Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon párold meg.

3 )  Add hozzá az édesburgonyát, jól keverd össze a vöröshagymával, ízesítsd sóval, borssal.

4 )  Önts hozzá annyi zöldséglevet, hogy bőven ellepje. Nyugodtan add hozzá a zöldségeket is. Ízlés szerint ízesítsd pirosarannyal, sózd, borsozd. Add hozzá a vörösbab felét. Jól keverd össze az összevalókat. Forrald addig, míg az édesburgonya megpuhul.

5 )  Ha megfőtt az édesburgonya, turmixold meg a fazékban. Tálaláskor tegyél bele a félretett vörösbabból, szórd meg póréhagymával.