Zöldséggel töltött padlizsán

3 240 Ft

Kellemes, könnyű, ideális - legfőképp este vagy bármikor, ha nagyon tudatosan étkezel. Kifejezetten sok múlik a fűszerezésen! Bátran ízesítsd a tejszínes-zöldséges keveréket! Aztán kóstold, s ha még szükséges, újra ízesítsd. Ennél a fázisnál alakítod ki a valódi ízét. Meghálálja! :-)

Tápérték (egy adag)
Fehérje 20,5g, zsír 14,5g, szénhidrát 67g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Padlizsán
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Paradicsom
  • Gomba
  • Paprika
  • Tejszín
  • Tojás
  • Petrezselyem
  • Bazsalikom
  • Reszelt sajt
  • Rizs

Legyen otthon:

  • Bors
  • Olaj
  • Őrölt fűszerkömény

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  A rizst kétszeres mennyiségű sós vízbe tedd fel főni. Ha már majdnem elfőtt a víz, zárd el a gázt, fedő alatt hagyd pihenni.

2 )  Készítsd elő az alapanyagokat: kockára vágott vöröshagymát, a préselendő fokhagymát, az apróra vágott gombát, a felkockázott paprikát és paradicsomot!

3 )  Hosszában vágd félbe a padlizsánt, vékony szegélyt hagyva kapard ki a belsejét, amit vágj össze apró kockákra!

4 )  Kevés olajban dinszteld meg a vöröshagymát!

5 )  Add hozzá a préselt fokhagymát, valamint a zöldségeket: a gombát, a paradicsomot és a paprikát! Keverd őket össze, és addig pirítsd, míg a paprika is megpuhul (kb. 10 perc)! Fűszerezd sóval, borssal, adj hozzá petrezselymet, bazsalikomot ízlés szerint!

6 )  A tejszínhez add hozzá a tojást, jól dolgozd őket össze!

7 )  A tojásos tejszínt keverd össze a zöldséges keverékkel!

8 )  Az előkészített padlizsánokat fektesd bele egy sütőtálba, és töltsd meg a zöldséges keverékkel!

9 )  Egy kevés vizet önts a tál aljára, és fedd be alufóliával. Helyezd be a 200 C fokosra előmelegített sütőbe, hagy benne 20 percig.

10 )  Vedd ki a tálat a sütőből, vedd le az alufóliát. A padlizsánokat szórd meg reszelt sajttal, majd a tálat tedd vissza a sütőbe mindaddig, míg a sajt megolvad, megpirul. Rizzsel tálald!